woensdag 20 oktober 2021

Clubweekend in Bertogne oktober 2021

Clubweekend 15-16-17 oktober 2021 

Het allereerste clubweekend zit erop. Niet dat we nooit eerder met de club op weekend zijn gegaan, maar ditmaal was het de bedoeling om heel de club een weekend samen te brengen. Dat is grotendeels gelukt, nooit eerder verbleven we met zoveel (ex-)leden onder één dak.

We kunnen er meer dan tevreden op terugblikken en het zal ons nog lang heugen.  Het weer was gewoon fantastisch, en de gekozen gîte was uitstekend (Le Baty, in Tronle/Bertogne https://www.gite-lebaty.be/?lang=nl). Met een ruime eetzaal, een grote, zeer compleet uitgeruste keuken, een bovenverdieping met een tiental aparte kamers en proper en genoeg sanitair én dat alles voor een werkelijk schappelijke prijs.

De gezellige eetzaal

Maar ook in het beste huis moet je zelf voor de gezelligheid zorgen! Dat was dik in orde, getuige het hartelijk weerziens met al die mensen die we door Covidtoestanden lang niet meer hadden gezien, of met enkele ex-leden die we nog veel langer hadden gemist. Er is dus twee avonden flink doorgezakt tot in de vroege uurtjes. Merci Pierre voor de extra streekbiertjes!

Bijpraten met vrienden van weleer

Vele mensen (24) waren al vrijdagavond aangekomen, soms na een lange rit met veel fileleed. Maar eens aan tafel met de heerlijke pasta à la Dagobert, was dat gauw vergeten. 

Smullen van de pasta

’s Anderendaags was het opstaan niet makkelijk (sommigen hadden echt maar enkele uurtjes geslapen). Na het verorberen van een stevig ontbijt met eitjes en spek, ging dat al wat beter... 

Erik en Frans bakken de eitjes

Tegen 11 u waren vrijwel alle andere deelnemers ook aangekomen en kregen de plannen vorm.

Een flink groep ging grotten in Eprave. Ze deden er de Grotte d’Eprave en geloof het of niet: velen hadden die nooit gedaan. Terwijl Bart zijn kindjes en vrouw inwijdde in wat speleologie echt is, in het eenvoudige stuk van de grot, gingen de anderen naar de “Réseau Hades” waar je mooi kan traverseren boven een meertje met diep water.

De grotters klaar voor de Grotte d'Eprave 

Een andere groep ging een wandeling maken van +/- 15 km. En het moest weer lukken: op amper 500 m van de gîte was er een niet-aangekondigde klopjacht bezig en dus moest er al dadelijk geïmproviseerd én extra gestapt worden.  

De wandelploeg gaat van start

Een viertal hevige mountainbikers waagde zich aan de grote toer van 41 km die Kim had uitgestippeld. 

De toer van 41 km (gîte=vertrek linksonder)

Een pittige trip, met venijnige kuitenbijters en enkele flitsend snelle afdalingen (zo flitsend dat iemand – ik noem geen namen – een keer uit het prikkeldraad moest worden gevist en wat later over de kop ging). Vier uur later kwamen de fietsers weer thuis. Paul & Annette met de tong op de grond, Kim en Mark nog in tiptop conditie.

3/4 van de mountainbikeploeg van zaterdag

Een zekere Pierre ging doorheen de Ourthe waden en kwam ’s avonds nat, vuil, moe maar glunderend binnenvallen. Alsof de tijd 15 jaar had stilgestaan, hij is niks veranderd. Nadien bleek dat ook Annemie zich aan een frisse duik in een meertje had gewaagd. Een echte ijsberin!

De streek bleek schitterend mooi te zijn, met vele vergezichten, heel bosrijk, vele riviertjes. Een paradijs om te mountainbiken of wandelen.

Prachtige streek

Rond 16 -17 u was iedereen terug. Collectief groentjes snijden en de BBQ voorbereiden. Tegen 18 u bood de club een aperitief aan, en dan was het tijd om al die hongerige magen te vullen. Er was eten zat en het moet gezegd: de Grillmeisters Erik en Peter leverden uitstekend werk af: alles was perfect gebraden.

De beste stuurlui staan aan wal!

Die avond werd het weer héél laat, want tja, zet 32 mensen bij elkaar: die hebben heel veel bij te praten. En plannen te smeden voor toekomstige activiteiten en vakanties. Het was in de eetzaal dan ook een rumoer van jewelste. Zet daar dan nog een Wilfried tussen met zijn luide schaterlach, dan weet je het wel.

Zondag dan, ontbijten en dan weer op pad. Een groep ging geocachen, een andere groep ging wandelen (ditmaal een trip van 18 km).

Jonge geocachers met hun vondst: een mysterieus kistje

De mountainbikers (die met 7 waren vandaag) deden het wat rustiger aan vandaag, met een tochtje van 29 km. Al goed want de laatste kilometers waren sommigen aan de bezemwagen toe. Arme Toon kon met zijn geleende fiets niet op zijn kleinste plateau schakelen vooraan, en moest dus zwaar “stoempen” op elke klim.

Klaar voor de strijd: de fietsers zondagochtend

Rond 16 u konden we de deur tevreden achter ons dicht trekken. Het was méér dan goed. Dit gaan we nog doen, dat staat vast. Nu wel eerst effe bekomen.

Bedankt allemaal, voor jullie aanwezigheid, jullie goede humeur en alle vriendschap! Bedankt aan onze ex-leden, en ook aan de mensen die de moeite deden om zelfs maar voor één dag af te komen.

Dank ook aan Kim en Paul VI voor het uitstippelen van de mooie fiets- en wandelroutes en aan iedereen die de handen uit de mouwen stak bij de voorbereiding of tijdens het weekend zelf.

Tenslotte dank aan alle fotografen (Pierre, Dagobert, Paul DB, Paul VI, Mario, Mark, Erik) die voor mooie herinneringen zorgden. Een selectie foto’s kan je via onze Avalon Facebookgroep bekijken of downloaden. 

Deelnemers: Rudi, Veerle, Erik, Peter C, Paul DB, Annette, Kim, Toni, Ellen, Hans, Mats, Krzysztof, Monica, Antony, Hannah, Dagobert, Annemie, Mario, Frank, Bart, Mieke, Berre, Gitte, Wilfried, Paul VI, Peter V, Kris, Jolan, Toon, Pierre, Mark, Kevin, Frans.

Zicht vanuit de gîte op zondagochtend


Geen opmerkingen :

Een reactie posten