donderdag 28 maart 2019

De Fagnoules compilatie


Onlangs bracht Speleoclub Avalon een publicatie over de uitzonderlijke exploratie van de Chantoir des Fagnoules te Awagne uit, een “Special” van 50 blz.  Alle speleologen van het VVS of UBS hebben dit gekregen. Hierin werd kort de geschiedenis van de exploratie verhaald, maar het accent lag vooral op de beschrijving van de grot en de wetenschappelijke aspecten ervan.

Maar er was zoveel meer te vertellen! Om de saga van het “Systeem Fagnoules-Buc” in schoonheid af te sluiten, wordt er nu nog een boek uitgebracht. Een boek met uitsluitend de exploratieverhalen. Hiervoor werden alle verslagen, e-mails, blogs en dagboeken uitgeplozen. Het resultaat is een compilatie van liefst 132 bladzijden, rijkelijk geïllustreerd met meer dan 150 foto’s, waarvan velen nooit eerder uitgebracht.  De verhalen zijn van de hand van een 15 verschillende auteurs, met elk hun eigen stijl.

Voor wie zelf bij de exploratie betrokken was, is deze lectuur natuurlijk één brok nostalgie, en je zal misschien met weemoed al die straffe verhalen herlezen. Best mogelijk dat je op een foto in dit boek staat of er zelfs een tekstje voor hebt geleverd! En je krijgt hoe dan ook een eervolle vermelding in de lijst van liefst 90 medewerkers!
Maar iedereen, of je er nu bij was of niet, zal de speleomicrobe (weer) voelen kriebelen!

Het boek wordt door Speleoclub Avalon uitgebracht aan kostprijs, want we willen gewoon de herinnering aan een geweldig avontuur levend houden. Meer moet dat niet zijn.

Het wordt een vierkleurendruk op 135 gram papier met een zachte, glanzende kaft (350 gram).

De kostprijs: een luttele 15 euro!

Wil je dit stuk authentieke Belgische speleogeschiedenis binnenkort in huis hebben, laat het ons dan zonder dralen weten (graag voor 15 april). Ledvering is voorzien eind april 2019


Vermeld duidelijk het aantal exemplaren, je naam en adres en contactgegevens.
Opgelet: afhaling van het boek kan in Edegem (2650), ofwel Vieuxville (4190).  Wij staan ook open voor suggesties! Kwestie van afspreken.

Het kan ook opgestuurd worden = 6 euro extra voor 1 exemplaar. Voor meerdere exemplaren gelden andere tarieven. Opgelet: uitsluitend in België. Internationale verzending kost meer dan het boek zelf! Dat doen we dus niet, tenzij je persé wil, natuurlijk.

Betaling regelen we op moment van je definitieve bestelling.

Tot slot: het boek is in het Nederlands! Er staan wel enkele Franse teksten in, omdat de auteurs ervan het in die taal schreven. Maar er zijn geen plannen om het boek te vertalen in het Frans.

In het boek vinden we bijdragen van Jos Beyens, Rudi Bollaert, Paul De Bie, Herman Jorens, Mario Lebbe, Friedemann Koch,  Dagobert L’Ecluse, Jack London, Michel Pauwels, Frank Saenen, Bart Saey, Annette Van Houtte, Michaëla Vande Casteele, Erik Van den Broeck, Frans Verstreken


1 opmerking :