zaterdag 13 juni 2015

De nieuwe AKWA is er!!

door Jos Beyens

De CWEPSS stelde gisteren, 12/06/2015, haar nieuwe spruit voor in Han sur Lesse. Dit zowel aan de geïnteresseerde speleowereld als aan de pers. Dagobert en ik hebben er de club vertegenwoordigd. Ook Avalon heeft immers zijn bijdrage geleverd aan de nieuwe AKWA. Zowel de Reseau du Waerimont als de Trou du Bonheur liggen in de beschreven zone. Het was wel duidelijk dat deze streek heel wat mensen ter harte gaat. Er was dan ook een massa volk aanwezig. 
We kregen eerst een korte toespraak van Georges Michel en daarna vertrok de grote bende erop uit voor een korte karstwandeling in Eprave. Georges had de zaak goed voorbereid en kon ons allerlei interessante plekken aanwijzen . 
We passeerden langs de Rond Tienne, de resurgentie van Eprave waar Amaël Poulain een uitleg gaf, de Grotte d'Eprave en klommen daarna tot op het uitzichtspunt bovenop de heuvel. Toen had iedereen veel dorst en keerden we terug naar het Domaine des Masures in Hanne sur Lesse.
 
Na een interessante voorstelling van de nieuwe uitgave van de Atlas du Karst Wallon, Bassin de la Lesse Calestienne, kregen we wat uitleg over een andere vorm van karsthydrologie, een beetje alcoholisch deze keer en zeker gezonder dan het meeste grotwater dat er in de streek te vinden is.
Wij hebben er in ieder geval van genoten !
Verslag en foto's: Jos Beyens

Geen opmerkingen :

Een reactie posten