dinsdag 22 februari 2011

Plezant weekend

Zaterdag, Annette en Paul weer eens naar de Fagnoules-Buc, om weer eens te liggen wroeten in die bijzonder smalle en vooral natte en modderige spleet die ons al meerdere weken bezig houdt, in ons nieuw stukje de "Petite Evasion".

De verzakking in de weg buiten wordt weer problematisch

Onze vorige plop had zijn werk gedaan, we konden nu weer iets verder graven in de richting van een klein zwart gat met een flinke echo. Het gat werd bereikt maar jammer genoeg is het in de pure rots gevormd en zal er nog veel verbreed moeten worden. Maar voor we dat kunnen doen, moet heel de spleet nog breder worden gemaakt, want momenteel kan je daar echt niet met een boormachine tot achteraan geraken. Nog weken werk dus.

In de spleet

Gestopt rond 15u30, omdat het water achteraan de spleet niet meer wegliep en de hele gang onder water begon te staan. Tegen dat we alles zowat ingepakt hadden, stond daar over 2 meter lengte al 20 cm diep water in. Volgende keer moet er dus een handpompje mee!

Na dit modderbad ging het richting Namur, waar we in de carrière van Grand Malades hadden afgesproken met de nieuwe voorzitter en zijn jong gevolg. Zij hadden er een dagje aan de rotsen opzitten (artif klimtechnieken) en we zouden 's avonds allen te samen "gesjellig" in de ondergronds groeve overnachten.

Eten genoeg zeker?

Terwijl de anderen nog achter eten en drinken gingen, equipeerden Annette en ik de Trou des Charrues en bezochten we in speedtempo de uitgestrekte ondergrondse groeve. Tegen dan was de rest ook beneden (met een vracht kitzakken om U tegen te zeggen) en konden we ons kampeerplekje opzoeken. Lekker spagetti smikkelen (de saus werd door Kevin op suggestieve wijze in de pot "geperst" - we besparen u de videoclip, het moet hier deftig blijven), dan een paar uur brallen, en dan lekker dodo doen, ver genoeg van onze snurkende clubgenoten.

Grands Malades

Zondag moesten Annette en ik (na een uitgebreid ontbijt) jammer genoeg naar huis, maar de anderen (Bart, Kevin, Sven, Ellen, Friedemann) bleven nog heel de dag in de duisternis beneden, om hun artificiële klimtechnieken verder te perfectioneren. Maar daarover volgt misschien nog iets op het blog?

1 opmerking :

  1. Dat ziet er een echte shitspleet uit. In vergelijking met deze spleet is de spleet in de TDC een luxespleet.

    Dagobert

    BeantwoordenVerwijderen