maandag 28 februari 2011

A114: Het mag gaan veranderen

door Dagobert L'Ecluse

Vrijdag 25/2 stond de zoveelste sessie aan de A114 op het programma. Jos en Dagobert werkten heel de dag om de spleet die we vorige keer ontdekten toegankelijk te maken. Tegen het eind van de dag was de eindbalans dat we nu eindelijk op de terminus konden geraken en er zelfs konden bewegen om te werken. Jammer genoeg hadden we net niet genoeg materiaal bij voor een laatste massage van het plafond.

Dago in de spleet. Voor te werken duik je hier met je hoofd eerst in.

In de loop van de dag werd er ook nog een 2e dalende spleet gevonden. Deze vertrekt op hetzelfde punt als de eerste maar een halve meter lager. Deze spleet, waar ook een goede tocht uitkomt, gaat iets steiler naar beneden en lijkt naar beneden toe breder te worden. Echter hier in geraken zal niet van de poes worden want hiervoor moet het begin van de huidige spleet nog zwaar aangepakt worden.

De 2e dalende spleet, met als referentie de steel van een hamer die we er per ongeluk in hebben laten vallen.

Ook werd er links in de spleet een soort van laminoirtje opengewerkt. Daar achter zien we een mini vertrekje. Ook van hier komt een goede tocht. Maar of het de moeite loont om dit open te werken valt nog te zien.

Dagobert

Geen opmerkingen :

Een reactie posten