donderdag 21 januari 2016

Trou du Chien

door Erik Bruijn

Zondag 17 januari
Vandaag stond er weer een klassieker op het programma. We (Jos, Mario en Erik) wilden graag de Abime de Lesves gaan doen. Echter met de hoeveelheid regen die er in de week uitgevallen was en het koude weer in het weekend, hebben we wijselijk besloten om te veranderen van grot, en is het de Trou du Chien, gelegen in Anseremme, geworden.
's Morgens in het prachtige weer erheen gereden en in de sneeuw, onder een zonnetje, hebben we ons omgekleed. Vervolgens op pad gegaan en was de grot zeer snel gevonden. Nadat Jos het poortje geopend had, begon ik aan het equiperen. Het was voor mij de 2de keer dat ik dit zou doen, en Jos en Mario hielden dit dan ook in het oog. In de Salle d' Entrée waren er 3 opties om verder af te dalen, hierbij namen we de rechtse kruipgang (links op de topo). Jos en Mario keken eventjes ook in de andere gangen. Halverwege de Grand Puits zelf vond ik niet direct geschikte ankerpunten om de laatste etappe verder te kunnen afdalen. Op aanwijzing van Jos vonden we echter nog enkele spits (de andere gebruikte ankerpunten in de putten waren broches) en kon ik de put verder vrijhangend equiperen. Beneden aangekomen, eventjes een versnapering gegeten, en vervolgens terug naar omhoog.
Tijdens onze wandeling terug naar de auto, kwamen we nog enkele Nederlandse wandelaars tegen, die geïnteresseerd waren in onze hobby. Omdat er vlakbij nog een klein grotje was bij een uitzichtspunt, hebben we deze sympathieke wandelaars dit nog getoond.
Aangezien het nog vroeg was, zijn we nog richting Trou du Bonheur gegaan om in het bos erboven rond te kijken naar tochtgaatjes. Hoewel er een dun laagje sneeuw lag en het vroor, konden we geen enkele plek vinden waar er tocht aanwezig was. Vervolgens zijn we nog iets gaan drinken en hebben we de dag gezellig afgesloten.Geen opmerkingen :

Een reactie posten